09.10.2024 - Bilgi Vitrini & Sanal Ansiklopedi
Bilgi Vitrini

Naacal Uygarlığı ve Naacal Tabletleri

Naacal Uygarlığı ve Naacal Tabletleri

Naacal Uygarlığı ve Naacal Tabletleri. Naacal uygarlığı, James Churcward’ın ortaya attığı ve var olduğunu iddia ettiği bir uygarlık olarak ün kazanmıştır. Naacal uygarlığına dair herhangi bir bilimsel bulgunun olmamasına rağmen Churchward’ın Tibet’in batısında bulmuş olduğu tabletler kayıp Atlantis ve Mu kıtaları için ve bunların gizemleri adına büyük kapılar açmıştır.

Naacal uygarlığı, James Churcward’ın ortaya attığı ve var olduğunu iddia ettiği bir uygarlık olarak ün kazanmıştır. Naacal uygarlığına dair herhangi bir bilimsel bulgunun olmamasına rağmen Churchward’ın Tibet’in batısında bulmuş olduğu tabletler kayıp Atlantis ve Mu kıtaları için ve bunların gizemleri adına büyük kapılar açmıştır.

Naacal uygarlığı

Naacal uygarlığından ilk bahseden kişi Augustus Le Plongeon’dur. 1896 yılında yazmış olduğu “Queen Moo and the Egyptian Sphinx” adlı eserinde bu uygarlıktan bahseder. Augustus Le Plongeon’a göre Naacal halkı, Amerika kıtasında yaşayan Maya dininin misyonerliğini yapmaktaydı. Mayalar orta Amerika kıtasında yaşayan oldukça eski, köklü ve güçlü bir uygarlık olarak bilinmektedir.

1926 yılına geldiğinde ise James Churcward Naacal uygarlığından bahsetmiştir. Churchward’a göre Naacal uygarlığının yaklaşık olarak nüfusu 64 milyon civarındaydı ve bu uygarlık 50 bin yıl boyunca yaşamıştır. Chuchward’ın Tibet’in batısında bulduğunu iddia ettiği Naacal tabletlerini okuyup tercüme ettiğini ve bu tabletlerde ise Naacal’ın uygarlığın beşiği olduğunu yazdığını iddia eder. Churchward bu tabletlerden yararlanarak 5 adet kitap yazmıştır.

James Churchward’ın Dilinden Naacal Uygarlığı

James Churchward Naacal dilini öğrenmiş ve elde etmiş olduğu tabletleri inceleyerek kayıp kıta Mu ve Bu kıtada yaşayan uygarlık hakkında bazı izlere rastlamak amacıyla 50 yıl boyunca araştırmış ve gezmiştir.

Bu gezilerde Pasifik okyanusunda yer alan hemen hemen bütün adalara, Avusturulya’ya, Orta Asya’ya, Mısır’a ve Sibirya’ya giderek araştırmalar yapmıştır. Buralarda aradığını bulamayan Chuchward’a Meksika’da William Niven tarafından 1921 yılında yapılan kazılarda keşfedilen yaklaşık 12.000 yıllık tabletler bir umut ışığı olmuştur. Burada toplamda 2600 kadar tablet keşfedilmiştir. Fakat bulunan bu tabletler ne Niven ne de tabletler üzerinde araştırma yapan Carnegie Enstitüsü tarafından okunamamış ve anlamlandırılamamıştır. Chuchward tabletlerin keşfini duyar duymaz Meksika’ya gitmiş ve Tibet’te Naacal dilini öğrenmiş olması sayesinde bu tabletlerde yer alan bilgileri çözmeyi başardı. Bu sayede batı Tibet’te yer alan tabletlerin devamı olduğunu iddia ettiği bu tabletler sayesinde Mu kıtası uygarlığı ile ilgili Dünya’da büyük bir ses getirecek olan eserini yazdı.

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ