05.04.2025 - Bilgi Vitrini & Sanal Ansiklopedi
Bilgi Vitrini

Büyük Sıfırlama Nedir?

Büyük Sıfırlama Nedir?

İçindekiler [göster]

Büyük Sıfırlama Nedir? Büyük Reset Nedir?

Büyük Sıfırlama Nedir? Evet “büyük sıfırlama nedir “? Yada “büyük reset nedir“? Yakında hepimizin soracağı sorular olacak şüphesiz. Çünkü bu ensesi kalın dünyayı yönetme derdine düşmüş arkadaşların dünya için yeni planları bu; sistemi tamamen değiştirmek “ekonomiyi sıfırlamak”.Gelin bu konuyu hep birlikte irdeleyelim. Öncelikle “Dünya Ekonomi Forumu” bu konu hakkında ne diyor ona bakalım;

Dünya Ekonomi Forumu

Covid-19 krizi ve yol açtığı siyasi, ekonomik ve sosyal aksamalar, karar alma için geleneksel bağlamı temelden değiştiriyor. Sağlık ve finansdan enerji ve eğitime kadar birçok sistemin tutarsızlıkları, yetersizlikleri ve çelişkileri, yaşamlar, geçim kaynakları ve gezegen için küresel bir endişe bağlamında her zamankinden daha fazla açığa çıkıyor. Liderler, kendilerini orta ve uzun vadeli belirsizliklere karşı kısa vadeli baskıları yöneten tarihi bir dönüm noktasında bulurlar.

Toparlanmayı şekillendirmek için eşsiz bir fırsat penceresine girdiğimizde, bu girişim, küresel ilişkilerin gelecekteki durumunu, ulusal ekonomilerin yönünü, toplumların önceliklerini, iş modellerinin doğasını ve yönetimi belirleyen herkese bilgi sunacak içgörüler sunacaktır.Forum topluluklarında yer alan liderlerin vizyonu ve engin uzmanlığından yola çıkan Büyük Sıfırlama girişimi, her insanın onurunu onurlandıran yeni bir sosyal sözleşme oluşturmak için bir dizi boyuta sahiptir.

büyük sıfırlama

Dünya Ekonomik Forumu, tüm paydaşlar arasında bilgili işbirliği ve işbirliği için güvenilir bir platform olarak bir itibar geliştirdi – bu, elli yılı aşkın bir başarı geçmişiyle pekiştirildi. Forum şimdi, dünyanın karşı karşıya olduğu olağanüstü zorluklara hizmet eden amaca yönelik topluluklar oluşturma deneyimini ve “Büyük Sıfırlama” için dünyanın karşı karşıya olduğu fırsatları sunuyor. Forum, aşağıdakiler aracılığıyla geleceğe yönelik işbirliğine dayalı çözümler oluşturmak, şekillendirmek ve sunmak için benzersiz bir platform sağlar.

Demiş “Dünya Ekonomik Forum” undaki iyilik meleği amcalarımız.Okuyunca bunlar ne iyi insanlar, melek gibiler , dünyanın iyiliğini nede çok düşünüyorlar böyle diye düşünmemek elde değil.Ama sizinde bildiğiniz gibi işin aslı öyle değil.Bu konuyu çok iyi bir şekilde ele alan Alman ekonomist ve gazeteci Norbert Haring’in makalesini paylaşmak istiyorum sizinle;

Dünyanın Durumunu İyileştirmek

Dünyanın en zengin insanlarının ve doğayı yok eden en büyük şirketlerin kulübü “Büyük Reset” istiyor. Yoksulluk, hastalık, aşırı nüfus ve doğanın tahrip edilmesi yerine mega zenginler bize doğa ile uyumlu adil bir dünya vaat ediyor. Apaçık saçmalığına ve arkasındaki kinizme rağmen, bu girişim göz ardı edilmemelidir. Arkasında karanlık bir plan var.

Kendi tanımına göre, Dünya Ekonomik Forumu “kamu-özel sektör işbirliği için uluslararası organizasyondur” ve temel amacı “dünyanın durumunu iyileştirmek” tir. 1971 yılında Alman ekonomist Klaus Schwab tarafından kurulan vakıf, ne güç ne de kendine güvenden yoksun. Yıllardır, neredeyse tüm dünyanın önde gelen hükümet başkanları, çokuluslu şirketlere ve milyarderlere saygılarını sunmak için Davos’taki yıllık toplantıya ziyarette bulunur.

imf

Forum’un yakın bir işbirlikçisi olan Dünya Bankası, sadece bu kulübe üye şirketlerin para kazanabileceği kalkınma projelerini desteklemeyi bir strateji haline getirdi. Birleşmiş Milletler (BM), şirketlerin parasına son derece bağımlı hale getirildi ve pratikte onların çıkarlarını desteklemeyen ve hatta onlara ters düşen hiçbir şey yapamaz. Uluslararası Para Fonu (IMF) bile, güçlük çeken fakir bir ülkeye yardım etmesi veya finansal sistemini değerlendirmesi gerektiğinde, çokuluslu şirketler için artık hiç çekinmeden bir kapı açıcı olarak hareket ediyor.

Bu güçlü organizasyon, Dünya Ekonomik Forumu, yaklaşık 50 yıldır dünyayı daha iyi bir yer haline getirmek için çalışıyor ve büyük bir başarı ile iddia ediyor :

Bununla birlikte, Forum’un sizi Büyük Sıfırlama havasına sokmak için yayınladığı kısa filmi izlerseniz, anlayacaksınız ki amaçları sadece üyeleri için dünyanın durumunu iyileştirmek. Bu durumda, büyük şirketlerin muazzam kârları ve artan gelir, servet ve güç eşitsizliği, büyük başarının işaretleri olacaktır.

Filmin mevcut durumu haritalandırması telaşlı bir dizi distopik senaryodan oluşuyor: çöp yığınları, salgınlar, eşitsizliğe karşı protestolar, çevresel yıkım… Sonra, eski bir bilgisayarda sıfırlama düğmesine basıldı ve birden her şey yoluna girdi. Mavi okyanusta balık sürülerinin görüntüleri, güzel yeşil manzaralar, mutlu bebekler …

Bu kadar ince olmayan girişten sonra, video, son derece yüksek profilli bir referans veren kadrosuyla devam ediyor. Bunlar arasında tahtın İngiliz varisi, Uluslararası Para Fonu başkanı ve Birleşmiş Milletler Genel Direktörü bulunmaktadır.

Bunu yapmak zorunda kalmamanız için, klişe alım kapasitem filmin ortalarında tükenene kadar izledim. Klaus Schwab başlangıçta “Şimdi Corona sonrası dönem için sistemi tasarlamanın zamanıdır” dedi. BM Genel Sekreteri Guterres ve Prens Charlest, yeryüzünde barış ve doğa ile uyumlu uyumlu bir toplum hakkında konuştu. Oraya nasıl gideceğimiz hakkında hiçbir şey yok!

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ