22.01.2025 - Bilgi Vitrini & Sanal Ansiklopedi
Bilgi Vitrini

Bebeğimin Gazını Nasıl Çıkartabilirim

Bebeğimin Gazını Nasıl Çıkartabilirim

“Kolik”  Tedavisi

Kolik bir bebekle başa çıkmak oldukca yorucu olabilmektedir. O yüzden kendinize de iyi baktığınızdan güvenilir olun. Bebeğin devamlı ağlamalarından dolayı onu ve kendinizi suçlamayın. Kolik kimsenin suçu değildir. Sakin ve rahat olmaya çalışın. Ihmal etmeyin ki yavrunuz bu kolikten sonunda kurtulacak.

Kolikten kurtulmak için kanıtlanmış bir tedavi biçimi yoktur. Fakat daima sizin ve yavrunuz için yaşamı kolaylaştıran yollar mevcuttur.

Ilk olarak eğer yavrunuz aç değilse, beslemeye çabalamayın. Beslemek  yerine onu oyalamaya çalışın. Ek olarak bu tarz şeyleri da yapabilirsiniz:

*Bebeğinizi kucağınıza alıp yürüyün ya da bir sallanan sandalyeye oturun. Değişik pozisyonlar deneyebilirsiniz.

*Beslenme esnasında bebeğin gazını daha sık çıkarın.

*Bebeğinizi bacaklarınızın üzerine yüzüstü yatırın ve sırtını ovun.

Bebeğimin Gazını Nasıl Çıkartabilirim

*Bebeğinizi salıncak ya da titreşimli yatak vs ye koyun. Bu tip hareketler rahatlatıcı tesir yaratır.

*Bebeğinizi ana kucağına/otomobil koltuğuna koyun ve otomobille gezintiye çıkın. Titreşim ve arabanın hareketleri sakinleştirici olabilmektedir.

*Müzik dinletin. Bazı bebekler seslere de hareketlere olduğu benzer biçimde duyarlıdır.

*Bebeğinizi beyaz gürültü olan makinaların (saç kurutma makinası, serinletici, aspiratör, elektrik süpürgesi sesi benzer biçimde seslere  beyaz gürültü denir) olduğu bir yere götürün. Bazı bebekler bu tip hafifçe ve devamlı sesleri sakinleştirici bulurlar.

*Bazı bebekler de uyaranların azaldığı ortamlara gerekseme duyarlar. 2 aydan daha minik bebekler için karartılmış odada kundak şeklinde durmak da rahatlatıcı olabilmektedir.

Bu vakit zarfında, eğer ihtiyacınız var ise bebek ağlamalarından kendinize bir mola verin. Bu şekilde bir durumda arkadaşlarınız ve akrabalarınız bebeğinize göz kulak olmaktan dolayı memnun olacaklardır. Eğer çevrenizde bebeği bırakacak kimse yoksa, beşiğine bırakıp bir mola vermek hiçbir problem yaratmaz.

Eğer bebeğinizin ateşi 38 aşama yada daha fazlaysa ve 2 saatten fazladır ağlıyorsa, bir türlü avunmuyorsa, iştahı yoksa, ishal ve kusma var ise, ya da uyku düzeni bozulduysa doktora başvurun. Ek olarak bebeğinizin kolik mi yoksa başka bir sıhhat problemi mi var karar veremiyorsanız, doktora başvurmanız uygun olacaktır.

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ