09.04.2025 - Bilgi Vitrini & Sanal Ansiklopedi
Bilgi Vitrini

Mandela Etkisi Nedir?

Mandela Etkisi Nedir?

İçindekiler [göster]

Mandela Etkisi Nedir? Mandela etkisi son zamanlarda çok konuşulan olaylardan biri. Garip bir şekilde olmayan birşeyin olmuş gibi kafamızın içinde yer etme durumudur. Hayata dair hatırlayabildiğiniz birçok detayın yanlış olduğunu söylesek ne dersiniz? Adım adım mandela etkisi.

Mandela Etkisi Nedir?

Mandela etkisi, 2010 yılı sonlarında para-normal olaylarla ilgili blog yazan bir blogger olan Fiona Broome abimiz tarafından ilk kez adlandırılıyor. Popüler olması 2013 yılında Mandela’nın ölmesiyle birlikte geliyor. Mandela öldükten sonra insanların Mandela 1980’lerde ölmedi mi yanılgısıyla birlikte yayılmış gitmiş bir etki.  Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de bir youtuber Duru Önver ile birlikte meşhur olmuş etkidir. Bu olaylarla ilgili bilimsel açıklamalardan çok paralel evrenler, paranormal olaylara kadar olaylar götürülmüş beyin yakmaya devam etmiştir insanlarımız . Doğru bildiğini sandığımız yanılgılar da denebilir.

Mandela Etkisi’nde beynin rolü?

İnsan beyni birazda sıradanlık üzerine çalışır durur. Olayları kusursuz olarak görür beyin. Bir yapbozun eksik parçasını düşünelim mesela. Diyelim ki tüm yapboz beyaz son parça siyah beyin son parçanın da beyaz olacağını düşünür ve onu seçer. Öyle birşeydir ki aslında o parçanın beyaz olmadığını bilir . Beyin o bilgiyi deep freeze’e aatmıştır. Bütünün bozulmaması gerekiyordur. Kendi o kadar kusursuz olunca herşeyin öyle olması gerektiğini sanması gibi birşey.

mandela etkisi

Mandela Etkisi Örnekleri

  • Mickey Mouse’un Askısı hiç olmadı. Ancak kafamızda hep askılı hali canlanıyor
  • Monopoly oyunundaki Dede’nin gözündeki mercek ! Aslında öyle bir mercek hiç olmadı. Merceksiz hiç düşündük mi?
  • StarWars filminde dillere pelesenk olmuş twit ve instagram alemlerinde sürekli paylaşılan “Luke, I’m your father.” ( Luke ben senin babanım ) diye bir cümle hiçbir zaman olmadı ! Aslı şu şekildedir : “No, I’m your father.” (Luke ben senin baban değilim)
  • Pikachu’nun kuyruğundaki siyahlık da hiç olmadı. Ash’in elektrikli pokemonu pikachunun kuyruğu hep sarıydı. hiç siyah olmadı.
  • Volkswagen logosunda da aynı tartışmalar var. Logonun tek parçadan oluştuğunu savunanlardan mısınız? Logo aslında iki parça , ama büyük bir çoğunluk tek parça olduğunu savunuyor. 
  • Bugs Bunny logusunda hiçbir zaman looney tunes yazmadı!

Curious George’nin hiç kuyruğu olmadı. Birçok insan ben dahil ağaçta kuyruğu vasıtasıyla sallandığını düşünür.

Herkesin yediği çikolatanın ta kendisidir Kitkat. Ama herkes Kit-Kat olarak algılar. Arada tire olduğunu düşünür 🙂 ama aslında öyle değildir.

Bu olaylar böyle sürer gider. Temel reisin her iki kolunda da dövme olması  meselesi gibi. Diğer tarafa odaklanınca ayrıntıyı kaçırma durumu gibi…

Mandela etkisi aslında insanlara birşeyleri sorgulamadan inanmaması gerektiğini söyler. Her ne kadar kendisi dahi buna inanmıyor olsa da.

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ