04.02.2025 - Bilgi Vitrini & Sanal Ansiklopedi
Bilgi Vitrini

Ofiste Tasarruf Nasıl Yapılır

Ofiste Tasarruf Nasıl Yapılır

Ofiste Tasarruf Nasıl Yapılır? Ofis çalışanları, günlerinin büyük bir bölümünü ofiste geçirirler. Bu nedenle ofis ortamında rahat etmeleri oldukça önemlidir. Bunun için de ofis ortamının düzenli ve temiz olması gerekir. Ofis ortamını istenilen hale getirirken bir yandan tasarruf etmeniz de mümkün. Böylelikle hem masraflarınızı kısmış; hem de gereksiz yere kaynak kullanmayarak çevrenin korunmasına da katkı sağlamış olursunuz.

Ofiste tasarruf yapmak için ilk dikkat edilmesi gereken etkin bir şekilde geri dönüşüm yapmaktır. Ofis ortamı özellikle kağıt ve karton malzemelerin sık sık kullanıldığı bir ortamdır. Yazıcılardan yanlış alınan çıktılar ya da kopyalar ya da işlevini kaybetmiş olan evraklar çöpe atılmamalı ve mümkünse tekrar kullanılmalıdır. Bunun için eğer herhangi bir evrağın arka tarafı boş ve kullanılır durumdaysa bu tarafı da çıktı almak ya da not almak için kullanılabilir. Eğer evrakların imha edilmesi gerekiyorsa, gerekli şekilde imha edilmeli. Geri dönüşüm kutusuna atılarak belediyeler ya da çeşitli kuruluşlar tarafından geri dönüşüme gönderilmelidir. Kağıt kullanarak yapılan işlemlerin mümkün olduğu kadar elektronik ortama geçişi de sağlanmalıdır. Kağıt atıkların yanısıra, organik çöpler, plastikler, camlar ve metaller de ayrı ayrı kutulara konmalı ve mutlaka geri dönüşümleri sağlanmalıdır. Bunun sürdürülebilir şekilde devam etmesi için tüm ofis çalışanlarının gerekli bilince sahip olması gerekir.

Ofiste tasarruf için bir diğer yapılabilecek elektrik ve su tasarrufudur. Su tüketimini azaltmak için, tuvalet ve lavabo kenarlarına çalışanlara uyarıda bulunacak küçük notlar iliştirin. Onları suyu gereksiz yere açık bırakmama ve muslukları tamamen kapatma konusunda dikkatli olmaya itin. Eğer bozuk olan bir musluk varsa bu derhal tamir ettirilmeli. Tamir ettirilene kadar da altına kova konularak bu su lavabo temizliği, çiçek sulama gibi işlerde kullanılmalıdır. Düşük su akıntılı tuvaletler ve elektronik musluklar da tercih edebileceğiniz seçeneklerdir. Eğer mutfakta bulaşık makinesi varsa, tamamen dolana kadar bekleyip öyle çalıştırmaya da özen gösterin.

Ofis mutfağında ısıtıcı, küçük bir ocak, mini buzdolabı gibi aletlerin olması da önemlidir. Ofis çalışanları böylece her öğün dışarıdan yemek söylemek yerine, evlerinden küçük sandviçler ya da yemekler getirip dolaba koyabilir ve yemeden önce de dolaptan çıkartıp ısıtarak yemeklerini yiyebilirler. Özellikle peynir, zeytin, domates, salatalık gibi kahvaltılıklar olması ofis çalışanlarının ofiste sağlıklı ve çok para harcamadan kahvaltı edebilmelerine yarar. Mutfaktaki ve ofisin diğer kısımlarındaki elektronik aletler kullanılmadığı zamanlarda kapalı olarak tutulmalıdır.

Ofis için alınan mobilyalar da ikinci el olanlar arasından tercih edilebilir. Böylece hem şık ve benzersiz ortamlar oluşturulurken hem de tasarruf yapılabilir. Aydınlatma için de düşük elektrik tüketen aydınlatma aletleri kullanmak yerinde olacaktır. Ofis ortamında güneş ışığından yararlanmak için ise gerekli düzenlemeler yapılmalıdır.

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ