Sabahları Yorgun Uyanmamak İçin Neler Yapılmalı?
İçindekiler
Sabahları yorgun uyanmak birçok kişinin karşılaştığı sorunlardan biridir. Sabahları yorgun uyanınca gün içerisinde de halsizlik, yorgunluk ve bitkinlik yaşanır. Sabahları yorgun uyanmamak için yapılacak bir kaç küçük yöntem vardır.
Sabahları yorgun uyanmamak için uygulanacak ilk yöntem her gün aynı saatte uyanmaktır. Bazı akşamlar geç yatılır bazen erken buna göre de sabahları geç uyanılabilir. Ama güne zinde başlamak için sabahları aynı saatte kalkmak gerekir. Hafta içi hangi saatte uyanılıyorsa hafta sonu da aynı saatte uyanılmalıdır.
Çoğu zaman uyanmak için alarm kurulur ama uyku ağır bastığı için alarm kapatılır ve uymaya devam edilir. Bu kısa uykular derin bir uyku olmadığı için kişinin yorgun bir şekilde uyanmasına neden olur. Bu nedenle alarm çaldığında kararlı olmak ve uyanmak gerekir.
GÜNEŞ IŞIĞI ÇOK ÖNEMLİ
Uyku sırasında vücut su kaybeder ve bu kişiyi halsiz bırakır. Uyanır uyanmaz su içmek kişiye enerji verir ve içilen bu su metabolizmanın hızlı çalışmasını sağlar.Uyumak için karanlık bir odaya ihtiyaç vardır. Özellikle uyku problemi olanlar karanlık odada uyumaya dikkat etmelidirler. Ama karanlık odada uyumak sabah uyanmakta zorluğa neden olur. Bunun için akşam yatmadan odadaki perdenin sabah az bir miktarda güneş ışığı alabilecek şekilde aralanması gerekir.
Kötü bir alarm sesi duyulduğunda kişide hızlı kalp çarpıntısına neden olabilir. Bu nedenle kurduğunuz alarmda çalan müzik neşeli bir müzik olursa güne neşeli ve enerjik başlanabilir.
EGZERSİZLER YORGUNLUĞU YENMENİZDE YARDIMCI OLABİLİR
Uyanır uyanmaz esneme egzersizleri yapılabilir. Sabah spor yapılması zinde olmayı sağlar. Eğer spor yapılacak vakit yoksa işe yürüyerek gidilebilir.
Karbonhidrat ağırlıklı beslenmek kişiyi tembelleştirir. Bu nedenle sabahları süt, yumurta, peynir gibi protein içeren besinlerle kahvaltı yapmak gerekir. Bu şekilde daha enerjik olunur ve öğlene kadar açlık hissedilmez.