05.10.2024 - Bilgi Vitrini & Sanal Ansiklopedi
Bilgi Vitrini

Hafif Ağırlık ile Çalışmanın Zararları

Hafif Ağırlık ile Çalışmanın Zararları. Genellikle  hocalar yağ yakımı zamanı düşük kilo ile çalışmayı önerirler. Kilo verme olayı günlük almanız gereken kalorinin aşağısında beslenmektir.

Hafif Ağırlık ile Çalışmanın Zararları

İçindekiler

Hafif Ağırlık ile Çalışmanın Zararları Nelerdir?

Hafif Ağırlık ile Çalışmanın Zararları. Genellikle  hocalar yağ yakımı zamanı düşük kilo ile çalışmayı önerirler. Kilo verme olayı günlük almanız gereken kalorinin aşağısında beslenmektir. Günlük almanız gereken kalorinin altına indiğiniz zaman ağır kilo ile çalışsanız da kilo verirsiniz. Lakin düşük ağırlık ile çalışmanın iki negatif noktası vardır ;

Dipnot: Kas gelişimi dönemi bu konuya dahil değildir. Çünkü düşük ağırlık ile çalışırsanız kaslarınız gelişmez. Kas gelişimi için kaslarınıza belirli düzeyde yükleme yapıp hasar vermek gerekmektedir.

1. Negatif Durum Kasları Muhafaza Edememe Durumu

Kas kazanımı çok zordur. Yağ yakımı zamanı amaç sahip olunan kasları mümkün olduğunca muhafaza etmektir. Muhafaza etmek için  ise kaslara belirli bir şiddet göstermek gerekmektedir.

Düşük kilo ile çalışıldığı zaman;

a- Kas kaybı daha fazla olur

b- Adelenin şekli bozulmuş olur

Yağ yakımı dönemi olsun ya da kas kazanımı dönemi olsun her zaman ağır kilo ile çalışılması gereklidir.

Hafif Ağırlık ile Çalışmanın Zararları

2. Negatif Durum Daha az Kalori Yakımı

Yağ yakımı zamanı amacımız yağ yakımını maksimum seviyede tutmak olduğu için idman yoğunluğunu arttırırız. Bunu da set arası dinlenmeleri kısa tutarak ya da süper-set gibi idman teknikleri kullanarak yaparız. Bu sayede nabzımız her zaman belli bir seviyede olur ve bu sayede yağ yakımı sürecini destekleriz.

Düşük kilo ile çalışıldığı zaman idman yoğunluğunda düşüş yaşanır. Fazla zorlanmayacağınız için nabzımızı belirli seviyede tutamayız. Ayrıca ağır kilo ile çalışmak daha fazla enerji gerektireceği için daha fazla kalori yakmış olursunuz.

Örneğin; 5 kat merdiven çıkacaksınız. Elleriniz boş çıkınca mı daha fazla enerji harcarsınız yoksa elleriniz doluyken mi?

Cevabı sizde…

Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ